Prednost

Tehnologija Decopierre® ima v primerjavi z drugimi ometi številne prednosti:

Tehnologija Decopierre® ima v primerjavi z drugimi ometi številne prednosti:

Okolju je prijazna. Za razliko od sintetičnih materialov in nekaterih vrst naravnega kamna (kjer je povečano radioaktivno sevanje) je dekorativni omet Decopierre® popolnoma varen - ne oddaja vonjav in škodljivih hlapov ter ni vnetljiv.

Trajnost in privlačnost. Fasade stavb že desetletja ohranjajo svoj prvotni videz, ne da bi potrebovale vzdrževanje in popravila. Dekorativni omet Decopierre® je trpežen in odporen na obrabo.

• Možnost nanašanja na katerokoli površino: OSB, Stiropor, Stirodur, Heraklit itd.

Unikaten videz. Zahvaljujoč načinu nanosa in ročnemu delu zgradba kot celota in vsak prostor pridobita individualni (skladno z željo kupca) videz. Z lahkoto se da realizirati poljuben dizajn projekta.

Vsestranska uporaba. Omet se nanaša v neprekinjenem sloju, brez šivov in spojev, za razliko od drugih stenskih oblog iz umetnih materialov. Tako je možno preoblikovati katerokoli konstrukcijo: kotni elementi, okenske odprtine, stebri, loki, celo strop bo pridobil edinstveno podobo.

Hitrost nanosa. Decopierre® se zelo hitro nanese s posebnim kompresorjem in popolnoma posuši v nekaj urah (zmogljivost - do 30m² na dan).

• Za razliko od materialov, ki posnemajo kamen v obliki plošče, imitacija kamna z uporabo ometa Decopierre® nima spojev, vendar ima trdno povezavo s površino, kar preprečuje nastanek plesni.

Ima visoko paroprepustnost (učinek "dihanja sten"), ne dodaje vlage, omogoča zadrževanje toplote, zagotavlja lastnosti zvočne izolacije.

• Uporabljeni naravni pigmenti (neobvezno) pri dekoriranju premaza Decopierre® ne izgubijo prvotnega videza, ne zbledijo s časom, tudi zaradi učinkov padavin in ne zbledijo na soncu.